Over Johan

Over Johan

Johan Steenberghs is de drijvende kracht achter iD coaching. Hij is gehuwd met Ann, trotse vader van twee dochters en al meer dan 20 jaar actief in het bijzonder secundair onderwijs. In 2005 startte hij zijn bijberoep om mensen te helpen hun innerlijke dialoog aan te gaan. Om weer verbinding te maken met zichzelf en hun eigen kracht. Zo is innerlijke-dialoog ontstaan dat later iD-COACHING werd.
Na een zwaar verkeersongeval met een bijna-doodervaring heeft zijn leven een complete U-turn gemaakt. Door het frontale hersenletsel dat hij opliep, veranderde zijn karakter en was hij niet langer de persoon die zijn vrouw en kinderen kenden. Zijn werk raakte hij bijna kwijt en ook fysiek was hij niets meer waard. Meer dan 7 jaar heeft hij gerevalideerd en aan zichzelf gewerkt, hij werd verplicht te zoeken naar zijn kracht. Zo ging hij op zoek naar zichzelf door de innerlijke dialoog aan te gaan, tot hij de persoon werd die hij nu is.
Johan is dankbaar dat hem dit is overkomen, want deze spreekwoordelijke wake-upcall heeft hem ertoe aangezet zijn leven vanaf dan totaal anders in te vullen. Via zelfonderzoek, meditatie, zelfzorg en veel beweging zoals yoga en tai chi, bleef hij steeds zoeken naar een betere versie van zichzelf. Hij leerde voelen en aanvoelen. Hij durfde de Innerlijke Dialoog aan te gaan, en zo is iD coaching ontstaan.
Doordat hij kan aanvoelen en zien wat niet gezegd wordt, is systemisch coachen Johan op het lijf geschreven. Dankzij zijn fijngevoeligheid en sterk inlevingsvermogen slaagt hij erin om rust en orde te scheppen in ‘systemen’ die mank lopen. Het is voor hem dan ook een ontzettend waardevol geschenk dat hij op deze manier mensen kan helpen en begeleiden, want iedereen verdient het om een leven te leiden waarin vrijheid, stabiliteit, veerkracht en rust centraal staan. Hij ervaart dat persoonlijke groei nooit los staat van je werkzaamheden.

coaching